کمر درد هنگام سرفه + درک و مدیریت کمر درد

کمر درد هنگام سرفه

 سرفه، یک فرایند نرمال و طبیعی است که به شما اجازه می دهد مجاری تنفسی خود را پاکسازی کنید. با اینکه سرفه یک واکنش تنفسی است اما تمامی عضلات بدن اعم از دیافراگم، عضلات مرکزی و عضلات کمر را درگیر می کند. سرفه شدید می تواند به دلیل ایجاد فشار زیاد به بدن، درد کمر را تشدید کند یا یک کمر درد جدید ایجاد نماید. اگر چه کمر درد هنگام سرفه ممکن است به صورت طبیعی از بین برود اما برای حفاظت از سلامت خود باید به منشا کمر درد توجه ویژه ای داشته باشید. اگر مشکل حادی وجود داشته باشد، می تواند تا حدی پیش رود که فعالیت های روزانه شما را مختل کند.

سرفه کردن، چه در اثر سرما خوردگی و چه در اثر بیماری های مزمن، تجربه ای ناخوشایند است. این مقاله به شما کمک می کند تا کمر درد ناشی از سرفه را به حداقل رسانده و آن را درمان نمایید تا مجبور به تحمل آن نباشید. دکتر تاد اچ لانمن، جراح مغز و ستون فقرات است که معمولا بیماران مختلفی با کمر درد (خصوصا کمر درد ناشی از سرفه) را معالجه می کند. در ادامه توصیه های او را مشاهده می کنید.

آشنایی با علت کمر درد هنگام سرفه

اولین گام، پیدا کردن علت کمر درد است. این مسئله به شما کمک می کند تا یک برنامه خاص برای از بین بردن درد کمر خود داشته باشید. بهتر است یک مشکل جزئی را درمان کنید تا اینکه اجازه دهید مشکل شما با گذشت زمان حاد شود و آن را نادیده بگیرید. در ادامه چند علت شایع کمر درد را به شما معرفی می کنیم.

علت های شایع کمر درد

  • کشیدگی عضلات: این مشکل معمولا در صورت حرکات های شدید و ناگهانی اتفاق می افتد. حرکت کردن یا نشستن در برخی پوزیشن های خاص در دوره نقاهت می تواند باعث بیشتر شدن احساس درد شود.
  • برآمدگی یا فتق دیسک: این مسئله زمانی اتفاق می افتد که بالشتک های محافظ ستون مهره، شکسته شوند. در واقع این بالشتک ها همان دیسک های ستون فقرات هستند. هسته داخلی دیسک به کانال عصبی فشار وارد می کند و باعث ایجاد درد می شود. سرفه، معمولا یک فشار ناگهانی در دیسک ها ایجاد می کند و می تواند به شکستگی آن ها منجر گردد. البته فتق دیسک می تواند بهبود پیدا کند اما در مواردی ممکن است به عمل جراحی نیاز داشته باشد.
  • تنگ شدن کانال نخاع: زمانی که ستون فقرات بیش از حد باریک باشد و فشار زیادی به کانال عصبی وارد کند، این اتفاق می افتد. سرفه می تواند علائم ناشی از تنگی کانال نخاع را تشدید کند. همچنین ممکن است باعث سوزن سوزن شدن پاها و یا مشکل در تحرکات روده شود.
  • سیاتیک: سیاتیک معمولا حاصل درد عصبی ناشی از فتق دیسک است. سرفه می تواند باعث فشار دیسک به سمت اعصاب شود و درد سیاتیک را به کانال عصبی منتقل کند.

در برخی موارد، سرفه به صورت مستقیم باعث بروز کمر درد خواهد شد. این اتفاق معمولا زمانی بروز می دهد که سرفه باعث کشیدگی عضلات یا فتق دیسک شود. در دیگر موارد، سرفه کمر درد را شدیدتر می کند. مثلا سرفه شدید معمولا باعث تشدید تنگی کانال نخاعی یا سیاتیک می شود.

علائمی که باید به آن توجه کنید: آیا کمر درد شما جدی است؟

یکی از شکایات رایج در افرادی که با سرفه دست و پنجه نرم می کنند، کمر درد است. ممکن است دردهایی مبهم یا تیز در ناحیه پایین کمر خود احساس کنید که هنگام سرفه شدیدتر می شوند. همچنین ممکن است دردی را احساس کنید که به جای ثابت ماندن در یک نقطه، به پا یا باسن شما انتقال پیدا می کند. این درد می تواند باعث محدود شدن توانایی حرکت شما شود. یعنی در خم شدن برای برداشتن اشیا یا راه رفتن در فروشگاه های مواد غذایی دچار مشکل شوید.

اگر نگران شدن کمر درد ناشی از سرفه هستید، باید به چند علامت توجه کنید. در صورت مشاهده موارد زیر، فورا به پزشک مراجعه نمایید.

  • درد شدید یا رو به وخامت: دردی که زندگی روزمره شما را مختل می کند و به مرور غیر قابل تحمل می شود. این درد به جای بهتر شدن، بدتر خواهد شد.
  • درد همراه با بی حسی یا سوزن سوزن شدن: این مسئله نشان دهنده وجود مشکل در کمر یا کانال عصبی شماست.
  • از دست دادن کنترل روده یا مثانه: این مسئله نشان می دهد که تبادل اطلاعات بین روده و مغز شما دچار مشکل می باشد و معمولا نشان دهنده یک اختلال عصبی است.
  • تغییرات در کمر درد: برخی از افراد کلا با مشکل کمر درد مزمن زندگی می کنند. اگر نوع درد شما به یکباره تغییر کند، می تواند نشان دهنده مشکل دیگری باشد.

نگرانی اصلی این است که آیا با بهبود سرفه، کمر درد شما بهتر می شود یا خیر. اگر درد شما باقی ماند یا تشدید شد، احتمالا نشان دهنده یک بیماری قابل توجه است که برای درمان و بررسی باید به یک پزشک متخصص درد مراجعه کنید.

در صورت تجربه علائم شدید باید چه کرد؟

اگر علائم شدیدی را احساس کردید، باید دو کار انجام دهید. اولین کار این است که از انجام فعالیت هایی که موجب تشدید درد شما می شوند، خودداری کنید. برای کاهش سرفه نیز می توانید از داروهای ضد سرفه کمک بگیرید. همچنین بهتر است از بلند کردن اجسام سنگین و ورزش های رزمی خودداری کنید. کمر درد شما برای بهبودی به گذر زمان نیاز دارد.

گام بعدی، ملاقات با یک پزشک متخصص است. برای مشورت در مورد کمر درد خود با یک پزشک متخصص تماس بگیرید و قرار ملاقاتی تعیین کنید. در صورت وجود نگرانی های جدی، احتمالا پزشک به شما توصیه می کند که به متخصص ستون فقرات مراجعه نمایید.

راه های درمان کمر درد هنگام سرفه

وقتی در مورد کمر درد با پزشک خود صحبت می کنید، او با در نظر گرفتن روش های درمانی مختلف، یک برنامه درمانی برای شما تنظیم خواهد کرد. این درمان ها در کنار یکدیگر موجب حمایت از ستون فقرات شما می شوند. معمولا پزشکان موارد زیر را به بیمار توصیه می کنند.

درمان های غیر جراحی

اولین گام، استفاده از روش های غیر جراحی برای درمان کمر درد است. شما می توانید به محض خروج از مطب پزشک، این روش های درمانی را امتحان کنید. روش های غیر جراحی معمولا در مشکلاتی مثل کشیدگی عضلات و فتق دیسک، کارگشا هستند.

  • استراحت و اصلاح فعالیت ها: معمولا پزشک یک لیست که شامل فعالیت های شدید است به شما ارائه می دهد و از شما می خواهد که از انجام آن ها خودداری کنید. همچنین به شما توصیه می کند که در محل کار، فعالیت های سبک داشته باشید. به علاوه پزشک می تواند برای افزایش فعالیت بدنی شما به جای دویدن، روش های دیگری مثل دوچرخه سواری یا شنا را پیشنهاد دهد.
  • فیزیوتراپی: فیزیوتراپی مجموعه ای از فعالیت های کششی و ورزشی است که برای سلامت ستون فقرات و تقویت عضلات پشت توصیه می شود. پزشک ممکن است شما را به یک فیزیوتراپیست معرفی کند و در حین درمان، تمرینات کششی مختلفی را به شما آموزش دهد.
  • داروها: مسکن های بدون نسخه برای کاهش درد و داروهای ضد التهاب برای کاهش تورم موثر هستند. پزشک احتمالا در صورت تجویز دارو با شما مشورت خواهد کرد.
  • درمان های خانگی: شما می توانید در خانه و با استفاده از گرما درمانی، سرما درمانی یا تمرینات کششی ملایم، درد خود را کاهش دهید. در صورتی که در خانه استخر دارید، شنا کردن یا راه رفتن در آب نیز می تواند موثر باشد.

شما باید در نظر بگیرید که این روش ها به صورت ترکیبی عمل می کنند. برای مثال، داروهای مسکن، درد شما را کاهش می دهند تا بتوانید تمرینات فیزیوتراپی را بدون مشکل انجام دهید. داروهای ضد التهاب و کمپرس یخ می توانند باعث کاهش تورم در کمر شما شوند.

درمان های جراحی

اگر کمر درد شما به مرور بدتر شود یا پزشک تشخیص دهد که یک بیماری جدی دارید، ممکن است به روش جراحی نیاز پیدا کنید. در ادامه روش های جراحی موثر را به شما معرفی خواهیم کرد.

  • میکرودیسککتومی: در این روش جراح، بخشی از دیسک ستون فقرات ( نه کل آن) را بر می دارد. این روش برای کاهش فشار روی اعصاب، هنگام فتق دیسک داخل کانال عصبی مورد استفاده قرار می گیرد.
  • لامینکتومی: در این روش بخشی از استخوان ستون مهره برداشته می شود. لامینکتومی در درمان تنگی کانال نخاعی و سیاتیک موثر است.
  • تعویض دیسک مصنوعی: در این روش، پزشک دیسک آسیب دیده در ستون فقرات را به کلی بر می دارد و به جای آن از یک دیسک مصنوعی استفاده می کند. تعویض دیسک مصنوعی، روش بهتری نسبت به فیوژن است. زیرا خطر کمتری دارد و دامنه حرکتی بیمار را حفظ می کند.

پزشک معمولا با در نظر گرفتن شرایط شما، بهترین روش را انتخاب خواهد کرد تا به شما در درمان کمر درد کمک کند. حال این روش می تواند شامل فیزیوتراپی و یا حتی جراحی باشد.

مدیریت و پیشگیری از کمر درد

چه زندگی خود را با کمر درد ادامه دهید و سعی در مدیریت آن داشته باشید و چه امیدوار باشید که از پیشرفت کمر درد در طول زمان جلوگیری کنید، راه های زیادی برای حفظ سلامت شما وجود دارد. در ادامه چند روش برای ارزیابی سلامت فعلی و اقداماتی برای بهبود کمر درد را ذکر می کنیم.

  • تغییر سبک زندگی: بهتر است ورزش منظم CDC را در برنامه روزانه خود جای دهید و یک رژیم غذایی در وعده های معقول داشته باشید. این مسئله به حفظ وزن و تقویت عضلات شما کمک می کند.
  • تنظیمات ارگونومیک: برای بهبود وضعیت بدنی و عادت صحیح نشستن باید تمرین هایی داشته باشید. همچنین می تواند مبلمان ارگونومیکی را خریداری کنید که از عضلات کمر شما حمایت می کند.
  • عادات صحیح: آب کافی بنوشید حتی اگر احساس تشنگی نمی کنید. همچنین بهتر است سیگار را ترک کرده و مصرف الکل را کاهش دهید. این عادت های صحیح می توانند از راه های مختلف به بدن شما کمک کنند.

در نهایت، باید به بدن خود گوش دهید. وقتی احساس خستگی می کنید، به فکر استراحت باشید. وقتی کمر دردتان خفیف است، آن را درمان کنید. این کار باعث جلوگیری از تشدید درد و اختلال در زندگی شما می شود.

دیدگاه متخصصان: متخصصان در مورد درد هنگام سرفه چه نظری دارند؟

مدیریت کمر درد هنگام سرفه، سخت است. متوقف کردن کامل سرفه برای کاهش درد کمر، برخلاف کمر درد ناشی از ورزش یا کار سخت خواهد بود. با این حال می توانید برخی اقدامات را برای کاهش درد خود انجام دهید. در ادامه به برخی از این موارد اشاره می کنیم.

  • ایجاد آمادگی: جهت ثابت نگه داشتن بدن هنگام سرفه، به میز یا یک صندلی تکیه دهید.
  • استفاده از عضلات مرکزی: سعی کنید هنگام سرفه، عضلات مرکزی بدن خود را درگیر کنید و به این ترتیب از ایجاد فشار روی ستون فقرات خود جلوگیری نمایید.
  • قوس دادن کمر: هنگام سرفه از قوز کردن کمر خودداری کنید زیرا این کار باعث خارج شدن ستون فقرات از حالت طبیعی خود خواهد شد.
  • بغل کردن بالش: این کار فشار را توزیع کرده و سرفه را برای شما راحت می کند.

همچنین می توانید اقداماتی را در جهت کاهش سرفه انجام دهید. برای تسکین سرفه از داروهای ضد سرفه استفاده کنید، چای بنوشید یا سوپ بخورید. این کار ضمن محافظت از کمر، احساس بهتری به شما می دهد.

چه زمانی از پزشک کمک بگیریم؟

اگر سرتان شلوغ است و در انجام کارهای روزمره مشکلی ندارید، احتمالا وسوسه می شوید که مراجعه به پزشک را به تاخیر بیندازید. با این حال باید بدانید که نادیده گرفتن درد خطرناک است. این درد به مرور می تواند در کارهای روزانه شما اختلال ایجاد کند.

اگر درد مداوم یا شدید دارید که بهتر نمی شود، حتما با پزشک مشورت کنید. همچنین باید علائمی مثل بی حسی و سوزن سوزن شدن را با پزشک در میان بگذارید. این علائم قابل توجه، پزشک را از مشکل ستون فقرات شما آگاه می کنند.

آمادگی برای ویزیت پزشک

وقتی برای کمر درد از پزشک نوبت گرفتید، مطمئن باشید که برای صحبت در این مورد، آماده اید. تمامی علائم خود را یادداشت کرده و شدیدترین آن ها را مشخص نمایید. این کار به شما کمک می کند که با پزشک در مورد احساس خود مشورت کنید. چند سوال رایج در جلسه معاینه عبارتند از:

  • چطور متوجه بدتر شدن وضعیت شوم؟
  • آیا درمان شما عوارض جانبی منفی نیز دارد؟
  • چه چیزی باعث درد می شود و چطور می توانم از آن جلوگیری کنم؟
  • جدول زمانی بهبودی چیست؟
  • آیا گزینه های درمانی جایگزین و کمکی وجود دارند؟

حتی در صورتی که از حرف زدن با پزشک مطمئن نیستید، وقت ملاقات بگیرید. بهتر است با پزشک متخصص درد ملاقات کنید و به صورت دقیق ویزیت شوید.

مدیریت سلامت کمر: مقابله با درد هنگام سرفه

اگر سرما خورده اید یا سرفه مزمن دارید، ممکن است هنگام سرفه، دچار کمر درد شوید. در بسیاری از موارد، این درد با بهتر شدن سرفه، بهبود پیدا می کند. با این حال اگر درد شما بدتر یا منجر به علائم جدید شد، باید آن را جدی بگیرید. هرچه بیشتر صبر کنید، ممکن است وضعیت ستون فقرات شما وخیم تر شود.

خدمات کلینیک درد
‫0/5 ‫(0 نظر)
اشتراک گذاری مطلب: