کمر درد پایین سمت راست؛ علل و درمان

کمر درد پایین سمت راست

کمر درد پایین سمت راست می‌تواند ناشی از مشکلات مربوط به استخوان‌ها، عضلات، مفاصل، مشکلات روده‌ای، کلیه‌ها، اندام‌های تناسلی و شرایط دیگر باشد.

علل این نوع درد به سه دسته اصلی تقسیم می‌شوند:

  • مشکلات مرتبط با ساختار بدن (مانند پیچ‌خوردگی‌ها و کشیدگی‌ها)
  • شرایط التهابی (مانند آرتریت)
  • سایر شرایط پزشکی (مانند عفونت کلیه یا اندومتریوز)

بسیاری از علل کمر درد پایین سمت راست به درمان‌های خانگی پاسخ مطلوبی می‌دهند؛ اما اگر درد شدید، مداوم یا همراه با علائم و نشانه‌های دیگر باشد، لازم است شرایط به شکلی جدی‌تر بررسی شوند. پزشک شما می‌تواند با انجام معاینه و تشخیص‌های لازم، مسیر درمانی را تعیین کرده و به کاهش درد شما کمک کند.

علل کمر درد پایین سمت راست

علل کمر درد پایین سمت راست

کمر درد پایین سمت راست می‌تواند به دلایل زیر رخ دهد:

  • شرایط مرتبط با ساختار بدن: عضلات، رباط‌ها، تاندون‌ها، استخوان‌ها، دیسک‌ها و ستون فقرات، همگی اجزای مرتبط با ساختار بدن هستند که در صورت آسیب‌دیدگی می‌توانند باعث درد در پایین کمر شوند.
  • شرایط التهابی: بیماری‌هایی که باعث التهاب مفاصل می‌شوند، مانند روماتیسم ستون فقرات، می‌توانند منجر به درد پایین کمر شوند.
  • سایر شرایط پزشکی: دلایل دیگر شامل عفونت یا سنگ کلیه، اندومتریوز، بیماری‌های التهابی روده، عفونت‌ها و تومورها هستند. گاهی اوقات ترکیبی از این شرایط می‌تواند به کمر درد پایین سمت راست منجر شود.

تشخیص این که آیا کمر درد پایین سمت راست ناشی از آسیب عضلانی است یا مربوط به اندام‌ها، می‌تواند چالش‌برانگیز باشد. اگر اخیراً فعالیت سنگین انجام داده‌اید، برنامه ورزشی جدیدی شروع کرده‌اید، یا آسیب دیده‌اید، احتمالاً علل درد مربوط به آسیب به عضلات یا رباط‌ها است. اگر درد موضعی است، اخیراً هیچ آسیب‌دیدگی نداشته‌اید و روال روزمره شما تغییری نکرده است، احتمال بیشتری وجود دارد که علت درد مربوط به اندام‌ها باشد.

عضلات و رباط‌ ها

بیشتر دردهای پایین کمر در سمت راست، ناشی از آسیب دیدگی عضلات یا رباط‌ها است. این آسیب‌ها ممکن است به صورت ناگهانی، مانند تصادف رانندگی یا بلند کردن یک جسم سنگین، یا به تدریج و در اثر وضعیت نامناسب بدن ایجاد شوند.

کشیدگی عضلانی

کشیدگی عضلانی، شایع‌ترین علت درد پایین کمر است. این امر به این دلیل است که عضلات پایین کمر در بسیاری از حرکات مانند خم شدن و چرخش درگیر هستند. استفاده بیش از حد از این عضلات یا وقوع یک آسیب ناگهانی می‌تواند به درد منجر شود.

علائم کشیدگی عضلانی در پایین کمر عبارتند از:

  • کاهش دامنه حرکتی
  • سفتی و اسپاسم عضلانی
  • دشواری در ایستادن یا نشستن به صورت صاف

درمان: درد ناشی از کشیدگی عضلانی معمولاً با مصرف داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAIDs) و استفاده از کمپرس سرد به مدت ۱۵ دقیقه در هر نوبت درمان می‌شود. اگرچه در گذشته استراحت مطلق توصیه می‌شد، اما اکنون بر اهمیت حرکت دادن عضلات تأکید می‌شود.

آسیب به رباط‌ ها

آسیب رباط‌ پایین کمر به عنوان پیچ‌خوردگی کمر شناخته می‌شود. پیچ‌خوردگی زمانی رخ می‌دهد که یکی از رباط‌ها‌، که نوار ضخیمی از بافت برای اتصال استخوان‌ها به استخوان‌ها، عضلات، غضروف یا تاندون‌ها است، کشیده یا پاره شود. آسیب به رباط‌ها معمولاً در اثر سقوط، حوادث ورزشی یا تصادفات رانندگی اتفاق می‌افتد. همچنین وضعیت نامناسب بدن می‌تواند به مرور زمان به رباط‌ها آسیب برساند. علائم آسیب رباط‌ در پایین کمر مشابه کشیدگی عضلانی است.

درمان: درمان آسیب رباط‌ها شبیه به درمان کشیدگی عضلانی است. مصرف داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAIDs) و استفاده از کمپرس سرد می‌تواند به کاهش درد و تورم کمک کند. علاوه بر این، فیزیوتراپی نیز ممکن است برای بهبود عملکرد رباط‌ها مفید باشد.

ستون فقرات و مفاصل

مشکلات ستون فقرات و مفاصل نیز می‌توانند منجر به درد در پایین کمر شوند. برخی از این مشکلات شامل موارد زیر هستند:

تنگی کانال نخاعی

تنگی کانال نخاعی زمانی رخ می‌دهد که فضای بین مهره‌های ستون فقرات کاهش یافته و به نخاع و ریشه‌های عصبی فشار وارد کند. اگر این وضعیت در ستون فقرات کمری ایجاد گردد، می‌تواند باعث درد در یک یا هر دو سمت پایین کمر شود.

درد ناشی از تنگی کانال نخاعی معمولاً به‌صورت سوزش یا درد توصیف می‌شود. این درد ممکن است به باسن یا پاها گسترش یابد. این علائم اغلب هنگام ایستادن یا راه رفتن تشدید شده و با خم شدن به جلو تسکین پیدا می‌کند. همچنین، ممکن است علائمی نظیر بی‌حسی، گزگز، ضعف یا گرفتگی در پاها ایجاد شود.

درمان: روش درمانی شامل جراحی‌ای به نام لامینکتومی است. در این جراحی با برداشتن زائده‌های استخوانی، فضای ستون فقرات را باز شده و فشار روی نخاع کاهش پیدا می‌کند.

اختلالات مفصل ساکروایلیاک (مفصل خاجی خاصره)

مفصل ساکروایلیاک (SI) لگن را به ساکروم، استخوان مثلثی‌شکل بین ستون فقرات پایینی و دنبالچه، متصل می‌کند. قفل شدن یا حرکت غیرطبیعی این مفاصل (به دلیل تروما یا دلایل دیگر) می‌تواند منجر به کمر درد و درد ارجاعی شود.

درد مفصل ساکروایلیاک ممکن است ناشی از نوعی آرتریت به نام روماتیسم ستون فقرات باشد. این بیماری التهابی پیش‌رونده می‌تواند باعث جوش خوردن بخش‌هایی از ستون فقرات شده و در نتیجه منجر به سفتی، درد و محدودیت حرکت ستون فقرات شود.

درمان: اگرچه درمان قطعی برای روماتیسم ستون فقرات وجود ندارد، گزینه‌های درمانی مانند فیزیوتراپی و مسکن‌ها می‌توانند به مدیریت روزانه این علائم کمک کنند.

دیسک کمر

هنگامی که بالشتک ضربه‌گیر بین دو مهره مجاور (استخوان‌های ستون فقرات) بیرون زده یا پاره می‌شود، دیسک کمر اتفاق می‌افتد. در بسیاری از موارد ممکن است، ماده نرم و مایع‌مانندی که درون دیسک قرار دارد خارج شود.

اگر این ماده با ریشه عصب تماس پیدا کند، می‌تواند سیگنال‌های الکتریکی را مختل کرده و علائمی از نوعی درد عصبی به نام رادیکولوپاتی یا سندرم سیستم عصبی محیطی غیر شایع ایجاد نماید (که معمولاً در یک طرف بدن رخ می‌دهد).

علائم رادیکولوپاتی شامل درد، ضعف، بی‌حسی یا حس سوزن‌سوزن شدن است که به یک پا منتشر می‌شود. همچنین ممکن است در حین راه رفتن گرفتگی و ناراحتی احساس شود.

درمان: حدود 90 درصد از دیسک‌های کمر طی شش ماه به‌طور خودبه‌خود بهبود می‌یابند. فیزیوتراپی اغلب برای دیسک کمر تجویز می‌شود و معمولاً دوره‌ای شش هفته‌ای دارد. اگر استراتژی‌های محافظه‌کارانه مؤثر نباشند، ممکن است جراحی پیشنهاد شود.

اسکولیوز یا کج پشتی

اسکولیوز یا کج پشتی به انحنای غیرطبیعی ستون فقرات گفته می‌شود که باعث ایجاد شکل “S” یا “C” می‌گردد. این انحنا می‌تواند باعث کشیدگی و فشار بیش از حد در یک بخش از ستون فقرات و فشردگی در بخش دیگر شود.

کمر درد در افراد بالغ مبتلا به کج پشتی شایع است و معمولاً به‌صورت یک‌طرفه (در یک طرف بدن) رخ می‌دهد. سیاتیک و اسپاسم عضلانی نیز از دیگر علائم شایع هستند.

درمان: معمولاً شدت انحنا تعیین‌کننده برنامه درمانی است. در برخی موارد ممکن است تنها نیاز به مشاهده و پیگیری باشد. استفاده از بریس می‌تواند سرعت یا پیشرفت انحنای ستون فقرات را کاهش دهد. موارد شدیدتر ممکن است به جراحی نیاز داشته باشند.

کیست‌ها و تومورهای ستون فقرات

دو علت بالقوه جدی کمر درد کیست‌ها و تومورهای ستون فقرات هستند. کیست‌ها در نتیجه تغییرات دژنراتیو یا فرسایش در ستون فقرات ایجاد می‌شوند، در حالی که تومورها می‌توانند به دلیل تغییرات سلولی ایجاد شوند.

کیست‌های ستون فقرات می‌توانند بر روی ریشه عصبی که به ناحیه دیگری از بدن متصل است فشار وارد کنند و این فشار ممکن است باعث رادیکولوپاتی شود.

تومورهای ستون فقرات، چه سرطانی و چه غیرسرطانی، می‌توانند به خود نخاع فشار وارد کنند. علائم شامل کمر دردی است که به نواحی دیگر انتشار می‌یابد (درد ارجاعی). همچنین ممکن است ضعف عضلانی، دشواری در راه رفتن، کاهش حساسیت به درد و بی‌اختیاری در ادرار یا مدفوع نیز از علائم باشند.

درمان: گزینه‌های درمانی برای این مشکل شامل فیزیوتراپی، تزریق مسکن یا جراحی برای برداشتن کیست یا تومور است. در موارد تومورهای سرطانی، ممکن است درمان شامل جراحی، شیمی‌درمانی یا پرتودرمانی باشد.

سندرم دم اسب (Cauda Equina Syndrome)

سندرم دم اسب یک وضعیت نادر، اما جدی است که در آن ریشه‌های عصبی در ستون فقرات کمری فشرده شده و عملکرد مثانه، روده و پاها مختل می‌شود. علل این سندرم شامل تروما به ستون فقرات، تومورها، عفونت‌ها و نقص‌های مادرزادی ستون فقرات است.

علائم سندرم دم اسب ممکن است شامل کمر درد شدید، سیاتیک، بی‌حسی پاها، ناتوانی در ادرار کردن، بی‌اختیاری مدفوع، اختلال عملکرد جنسی و از دست دادن رفلکس‌های پاها باشد.

درمان: جراحی فوری به‌طور کلی توصیه می‌شود.

استخوان

استخوان‌ها نیز می‌توانند منجر به کمر درد شوند. ممکن است این نوع درد به دلیل شرایطی مانند زائده‌های استخوانی یا شکستگی ایجاد شود.

زائده‌های استخوانی (Bone Spurs)

مفاصل فاست، مفاصل بین‌مهره‌ای هستند که در پشت ستون فقرات قرار دارند. این مفاصل با محدود کردن حرکت ستون فقرات، به ساختار آن استحکام می‌بخشند. هر سطح از مهره دارای یک مفصل فاست راست و چپ است.

زائده‌های استخوانی اغلب در مفاصل فاست ایجاد می‌شوند. این رشدهای غیرطبیعی استخوان می‌توانند به دلیل آرتریت، تروماهای قبلی یا دلایل دیگر به وجود آیند.

هنگامی که زائده‌های استخوانی روی مفصل فاست راست ایجاد می‌شوند، درد در سمت راست بدن رخ می‌دهد. علائم دیگر شامل ضعف پا، بی‌حسی، احساس سوزن‌سوزن شدن و حس الکتریکی است که به سمت یک پا منتقل می‌شود.

درمان: در صورت لزوم، زائده‌های استخوانی می‌توانند با جراحی برداشته شوند. این عمل فشار روی اعصاب را کاهش می‌دهد.

شکستگی‌ها

شکستگی ستون فقرات می‌تواند بر اثر حادثه‌ای مانند سقوط یا تصادف رانندگی رخ دهد. بسیاری از این آسیب‌ها نیاز به مراقبت‌های اورژانسی دارند. در صورت شکستگی ستون فقرات کمری، ممکن است با علائم زیر مواجه شوید:

  • درد متوسط تا شدید که با حرکت تشدید می‌شود
  • بی‌حسی، سوزن‌سوزن شدن و ضعف در اندام‌ها
  • تغییر در حالت بدن
  • دشواری در راه رفتن
  • مشکلات روده و مثانه

درمان: ممکن است شکستگی‌های فشاری نیازی به درمان نداشته باشند. بااین‌حال، انواع دیگر شکستگی‌های ستون فقرات اغلب به مداخله جراحی نیاز دارند.

روماتیسم ستون فقرات

نوعی آرتریت به نام روماتیسم ستون فقرات، اصلی‌ترین بیماری التهابی است که مستقیماً بر کمر تأثیر می‌گذارد. این بیماری پیش‌رونده می‌تواند باعث جوش خوردن بخش‌هایی از ستون فقرات شده و در نتیجه منجر به سفتی، درد و کاهش حرکت در ستون فقرات شود.

درمان: اگرچه درمان قطعی برای روماتیسم ستون فقرات وجود ندارد، گزینه‌های درمانی مانند فیزیوتراپی و مسکن‌ها می‌توانند به مدیریت روزانه علائم کمک کنند.

سایر شرایط پزشکی

برخی از شرایط که بر اندام‌های داخلی مانند کلیه‌ها و آپاندیس تأثیر می‌گذارند، ممکن است دردی ایجاد کنند که به کمر منتشر می‌شود.

مشکلات کلیوی

درد در ناحیه پایین کمر سمت راست می‌تواند با کلیه‌ها مرتبط باشد. عفونت کلیه، که به پیلونفریت معروف است و همچنین سنگ‌های کلیه می‌توانند باعث درد در دو طرف کمر شوند. اگر دلیل کمر درد شما عفونت کلیه باشد، احتمالاً علائم اضافی مانند تب، لرز و درد یا تکرر ادرار را نیز تجربه خواهید کرد.

سنگ‌های کلیه یکی دیگر از دلایل شایع کمردرد غیر مرتبط با ستون فقرات هستند. حتی یک سنگ کلیه کوچک نیز می‌تواند هنگام عبور از مجرای ادراری منجر به درد شود.

به دلیل محل قرارگیری کلیه‌ها، درد ناشی از سنگ کلیه ممکن است به‌صورت عمیق در سمت چپ یا راست کمر (بسته به کلیه درگیر) احساس شود. این درد معمولاً شدید بوده و ممکن است حالت تهوع یا استفراغ همراه با درد در بخش پایین شکم، هنگام ادرار کردن وجود داشته باشد.

درمان: عفونت کلیه نیاز به آنتی‌بیوتیک دارد. اگر فکر می‌کنید دچار عفونت کلیه هستید، به پزشک مراجعه کنید، زیرا این عفونت می‌تواند به‌سرعت گسترش یافته و جدی شود. سنگ‌های کلیه اغلب با تسکین درد و انتظار برای عبور سنگ مدیریت می‌شوند. اگر سنگ کلیه بیش از حد بزرگ باشد به طوری که نتواند رد شود، می‌توان آن را با استفاده از روشی به نام سنگ‌شکنی با امواج شوک به قطعات کوچک‌تر خرد کرد. جراحی نیز ممکن است یکی از گزینه‌ها باشد.

سنگ کیسه صفرا

سنگ‌های کیسه صفرا می‌توانند به دلیل موقعیت کیسه صفرا (درست زیر کبد در سمت راست بدن) باعث درد در سمت راست کمر شوند.

علاوه بر این، سنگ‌های کیسه صفرا می‌توانند باعث درد ناگهانی و شدید در قسمت بالای شکم، زیر جناغ سینه، بین تیغه‌های شانه و در شانه راست شوند. تهوع یا استفراغ نیز رایج است.

درمان: بیشتر سنگ‌های کیسه صفرا با برداشتن کیسه صفرا درمان می‌شوند. مدیریت غیرجراحی مانند دارو یا روش آندوسکوپی معمولاً کمتر مؤثر است، زیرا نیاز به تکرار در دوره‌های بعدی دارد.

آپاندیسیت

آپاندیسیت گاهی می‌تواند باعث کمر درد شود. درد ناشی از آپاندیس ملتهب معمولاً از نزدیکی ناف شروع آغاز شده و سپس به سمت راست و پایین شکم منتقل می‌شود. گاهی اوقات ممکن است این درد به سمت راست کمر نیز منتشر شود.

درمان: برای جلوگیری از عوارض بالقوه تهدید کننده زندگی مانند عفونت، برداشتن آپاندیس از طریق جراحی ضروری است.

بیماری التهابی روده (IBD)

در حالی که بیماری التهابی روده عمدتاً روده‌ها را تحت تأثیر قرار می‌دهد، یکی از علائم این بیماری کمر درد است. برخی افراد مبتلا به IBD دچار وضعیتی به نام ساکروایلئیت می‌شوند که همان التهاب مفاصل خارجی خاصره است.

مفصل ساکروایلیاک یا مفصل خاجی خاصره، لگن را به ستون فقرات پایین متصل می‌کنند و درد می‌تواند در یک یا هر دو طرف احساس شود.

درمان: درمان التهاب مفصل خاجی خاصره با درمان بیماری التهابی روده هم‌پوشانی دارد و ممکن است شامل نوعی دارو به نام بیولوژیک باشد. در برخی موارد، ممکن است جراحی ضروری باشد و خشک کردن مفاصل (فیوژن) می‌تواند به تسکین بخشی از درد کمک کند.

آنوریسم آئورت شکمی

آنوریسم آئورت شکمی اغلب بدون علامت است. بااین‌حال، یکی از علائم آن درد در پایین کمر و لگن است. معمولاً سایر عوامل خطر مانند فشارخون بالا، بیماری قلبی یا مذکر بودن و همچنین بالای ۶۵ سال سن داشتن، مطرح هستند.

درمان: آنوریسم آئورت شکمی نیاز به مداخله جراحی دارد. در صورت پارگی، این وضعیت یک وضعیت اورژانسی پزشکی است.

شرایط مربوط به بیماری‌های زنان

برخی از شرایطی که فقط بر زنان تأثیر می‌گذارند، می‌توانند باعث درد در قسمت سمت راست پایین کمر شوند. این‌ موارد شامل:

بیماری التهاب لگن (PID)

بیماری التهاب لگن زمانی رخ می‌دهد که اندام‌های تولیدمثل زنانه معمولاً توسط باکتری‌های منتقل‌شده از طریق روابط جنسی دچار عفونت می‌شوند. PID می‌تواند باعث درد در قسمت پایین شکم شود که به کمر، ران‌ها و باسن منتشر می‌شود.

درمان: آنتی‌بیوتیک‌ها درمان رایج برای PID هستند.

اندومتریوز

اندومتریوز زمانی رخ می‌دهد که بافتی که معمولاً رحم را پوشش می‌دهد، خارج از رحم رشد می‌کند. زمانی که این بافت در نزدیکی پایین کمر رشد کند، می‌تواند درد ایجاد کند.

بافت اندومتریال در کمر پایین می‌تواند باعث فشرده شدن اعصاب و ایجاد التهاب شود. اگر شما اندومتریوز دارید، ممکن است علائم دیگری مانند علائم زیر را تجربه کنید:

  • دوران قاعدگی دردناک
  • خونریزی بین دوره‌های قاعدگی
  • درد مزمن شکم
  • درد هنگام دفع مدفوع
  • درد هنگام و/یا بعد از مقاربت
  • علائم گوارشی مانند اسهال و نفخ
  • ناباروری

درمان: داروهای مسکن مانند NSAIDs، درمان‌های هورمونی مانند روش‌های پیشگیری از بارداری و گاهی جراحی برای کاهش درد ناشی از اندومتریوز استفاده می‌شوند.

فیبروم‌های رحمی

فیبروم‌های رحمی تومورهای خوش‌خیم (غیرسرطانی) هستند که بر روی رحم یا درون آن رشد می‌کنند. فیبروم‌ها معمولاً باعث ناراحتی لگنی می‌شوند، اما زمانی که بر عضلات و اعصاب کمر پایین فشار وارد کنند، می‌توانند منجر به کمر درد شوند.

درد ناشی از فیبروم‌ها می‌تواند با داروهای بدون نسخه درمان شود. ممکن است فیبروم‌هایی که مشکلات دیگری مانند درد شدید یا خونریزی قاعدگی شدید ایجاد می‌کنند، نیاز به درمان با آمبولیزاسیون فیبروم‌های رحمی (UFE) داشته باشند. آمبولیزاسیون یا بستن شریان، روشی است که تأمین خون به فیبروم را قطع کرده و باعث کوچک شدن آن می‌شود.

درمان: میومکتومی (برداشتن فیبروم) یا هیسترکتومی (برداشتن رحم) گزینه‌های جراحی برای درمان فیبروم‌ها هستند.

اختلالات قاعدگی

موادی شبیه به هورمون‌هایی که بدن شما در طول دوره قاعدگی ترشح می‌کند، می‌توانند بر عضلات پایین کمر تأثیر بگذارند. این مسئله می‌تواند منجر به کمر درد در دوران قاعدگی شود.

اختلالات قاعدگی، مانند سندرم پیش‌قاعدگی (PMS) و اختلال دیسفوریک پیش‌قاعدگی (PMDD) نیز با درد در قسمت پایین کمر در زنان مرتبط هستند.

درمان: دوره‌های قاعدگی دردناک معمولاً با داروهای بدون نسخه درمان می‌شوند. روش‌های پیشگیری از بارداری هورمونی نیز می‌توانند به مدیریت دردهای قاعدگی کمک کنند.

تومورها یا کیست‌های تخمدان

درد ناشی از کیست یا تومور تخمدان معمولاً درد در شکم یا ناحیه لگن را ایجاد می‌کند. با این حال، درد ممکن است در پایین کمر نیز احساس شود. اگر تومور یا کیست در تخمدان راست باشد، درد ممکن است در پایین کمر سمت راست احساس شود.

درمان: درد در قسمت پایین کمر ناشی از تومور یا کیست تخمدان بستگی به علت زمینه‌ای آن دارد. اگر درد ناشی از کیست باشد، پزشک ممکن است تصمیم بگیرد که کیست را برای مدتی تحت نظر داشته باشد یا آن را بردارد.

اگر درد ناشی از تومور تخمدان باشد، درمان به عوامل مختلفی بستگی دارد و ممکن است شامل برداشتن جراحی و درمان‌های سرطان مانند شیمی‌درمانی و پرتودرمانی باشد.

بارداری

درد کمر در دوران بارداری شایع است. این نوع درد به دلیل تغییرات خاصی است که در بدن شما، هنگام بارداری رخ می‌دهد.

برای مثال، هورمون‌ها می‌توانند باعث شل شدن عضلات و رباط‌ها شوند. با پیشرفت بارداری، مرکز ثقل بدن تغییر کرده و ستون فقرات پایین به سمت جلو حرکت می‌کند. این مورد می‌تواند فشار زیادی بر عضلات کمر وارد کند، به‌ویژه اگر شما تمایل داشته باشید که برای جبران آن به عقب متمایل شوید.

درمان: درد کمر ناشی از بارداری معمولاً پس از زایمان برطرف می‌شود. درد معمولاً با استامینوفن مدیریت می‌شود. در صورت بارداری، جهت استفاده از داروهای ایمن با پزشک خود مشورت کنید.

تورشن بیضه

تورشن بیضه زمانی رخ می‌دهد که بیضه به طور غیرطبیعی پیچ می‌خورد و جریان خون را مسدود می‌کند. این وضعیت باعث درد شدید و ناگهانی در کشاله ران می‌شود که می‌تواند به پایین کمر گسترش یابد. ممکن است علائم دیگری نیز تجربه کنید:

  • ورم در کیسه بیضه
  • تهوع و استفراغ

درمان: تورشن بیضه یک وضعیت اورژانسی است. اگر هر یک از این علائم را دارید، فوراً به پزشک مراجعه کنید. معمولاً جراحی می‌تواند تورشن بیضه را در صورتی که به سرعت تشخیص داده شود، درمان کند. در موارد شدید، تورشن بیضه ممکن است نیاز به برداشتن جراحی بیضه مبتلا داشته باشد.

چگونه کمردرد پایین سمت رایت توسط پزشک تشخیص داده میشود؟

تشخیص کمر درد پایین سمت راست

تشخیص کمر درد پایین سمت راست شامل معاینه فیزیکی و بررسی تاریخچه پزشکی شما است. این مورد ممکن است شامل معاینه عصبی برای بررسی وضعیت رفلکس‌ها و ارزیابی ضعف‌ها یا احساساتی باشد که ممکن است به آسیب عصبی اشاره کنند.

بر اساس نتایج، پزشک ممکن است از آزمایش‌های تصویربرداری برای بررسی ناهنجاری‌ها در سراسر بدن شما استفاده کند. این مورد ممکن است شامل تصویربرداری اشعه ایکس از ستون فقرات یا اسکن توموگرافی کامپیوتری (CT) باشد که در آن تصاویر متعدد اشعه ایکس به یک تصویر سه‌بعدی تبدیل می‌شوند. تصویربرداری با رزونانس مغناطیسی (MRI) نیز آزمایشی است که می‌تواند آسیب‌های بافت نرم را بهتر شناسایی کند.

ممکن است الکترومیوگرافی نیز درخواست شود. نتیجه آن می‌تواند به پزشک شما نشان دهد که سیگنال‌های الکتریکی چگونه از طریق اعصاب حرکت می‌کنند.

بسته به علائم شما، ممکن است نیاز به آزمایش‌های خون اضافی، تصویربرداری یا ارجاع به متخصص باشد.

درمان کمر درد پایین سمت راست

درمان کمر درد پایین سمت راست

درمان کمر درد پایین سمت راست، بسته به علت زمینه‌ای آن متفاوت است. اگر علت به یک بیماری سیستمیک مربوط باشد، ابتدا تلاش‌ها بر روی حل مشکل اصلی متمرکز خواهد شد.

گزینه‌های درمانی برای درد پایین کمر به خودی خود ممکن است شامل موارد زیر باشد:

علائم هشدار دهنده برای کمر درد پایین سمت راست

چندین علامت هشدار برای کمر درد پایین سمت راست وجود دارد که شامل موارد زیر است، اما محدود به آن‌ها نمی‌شود: 

  • درد ناگهانی و شدید 
  • درد مربوط به یک آسیب جدی (مثل افتادن یا تصادف اتومبیل) 
  • دردی که از بین نمی‌رود 
  • دردی که شما را شب بیدار می‌کند یا مانع خواب شما می‌شود 
  • مشکل در راه رفتن یا ایستادن 
  • از دست دادن کنترل مثانه یا روده 
  • از دست دادن هوشیاری 
  • بی‌حسی یا سوزن‌سوزن شدن در ناحیه لگن یا پایین پاها 
  • تب 

این علائم و نشانه‌ها نشان‌دهنده احتمال وجود علل جدی‌تری، مانند سندرم دم اسبی، آپاندیسیت یا عفونت کلیه هستند که نیاز به درمان فوری دارند.

خلاصه

آسیب‌های عضلانی و رباطی، مشکلات ستون فقرات و مفاصل و شرایط استخوانی ممکن است باعث کمر درد پایین سمت راست شوند. همچنین ممکن است منشا درد از اعضای داخلی مانند کلیه‌ها یا آپاندیس باشد. برخی شرایط مربوط به سیستم تولید مثل زنانه یا مردانه نیز می‌توانند باعث درد در قسمت پایینی کمر شوند. 

ممکن است تشخیص درد در قسمت پایینی کمر، شامل معاینه فیزیکی، بررسی تاریخچه پزشکی، آزمایش‌های تصویربرداری، آزمایش خون و در صورت نیاز، تست هدایت عصبی باشد. 

درمان بر اساس علت درد متفاوت است، اما احتمال دارد شامل داروهای مسکن تجویزی یا بدون نسخه، فیزیوتراپی، دستکاری ستون فقرات، تزریق استروئید به ستون فقرات و جراحی باشد.

خدمات کلینیک درد
‫0/5 ‫(0 نظر)
اشتراک گذاری مطلب: