درد مزمن : علل، علائم و درمان

درد مزمن

تقریباً هر شخصی احساس انواع درد را  گاهی تجربه می کند. در واقع هنگامی که انگشت خود را قطع کرده و یا یک عضله در بدنتان دچار کشیدگی و آسیب میشود درد مزمن به سراغ شما می آید. این امر برایتان تبدیل به تجربه خواهد شد و بعد از بهبود جراحات از صدمه دیدن خودداری می کنید. درد مزمن دارای مدت زمان متفاوت است. یک بدن ممکن است بعد از هفته‌ها، ماه‌ها و یا حتی سالها بعد از آسیب دیدگی و ایجاد صدمه دچار درد مزمن باشد. پزشکان معمولاً از درد های مزمن به عنوان یک درد که ممکن است از سه تا شش ماه یا بیشتر به طول بیانجامد تعریف می‌کنند. درد مزمن قادر است تا تغییرات مهمی بر زندگی عادی و سلامت ذهن و روان شما بگذارد. اما شما با کمک پزشکان می توانید میزان درد مزمن را کاهش دهید.

چه چیزی منجر به ایجاد درد مزمن در بدن می شود؟

احساس نمودن درد مزمن در واقع نتیجه یکسری از پیام‌های عصبی است که از طریق سیستم عصبی بدن به شما وارد می‌شود. هنگامی که به قسمتی از بدن خود ضربه زده و آسیب وارد می کنید، حسگرهای عصبی در آن ناحیه شروع به فعالیت می‌کنند. عملکرد این حسگرها به نحوی است که پیامد را به صورت یک سیگنال الکتریکی به مغز ارسال می‌کنند. مغز سیگنال ارسال شده را تجزیه و تحلیل و پردازش می‌کند و در نهایت پیام را به بخش آسیب دیده می فرستد. اما وقتی که علت درد مزمن برطرف شود سیگنال درد نیز دست از کار می کشد و متوقف می شود. زخم ایجاد شده بر روی انگشت و یا عضله بعد از مدتی ترمیم می یابد اما درد مزمن علائم عصبی را حتی بعد از بهبودی ارسال می‌کند.

کدام شرایط سبب ایجاد درد مزمن می گردد؟

مشاهده شده است که برخی اوقات درد های مزمن بدون هیچ دلیل خاص و معینی شروع می شود. با این حال برای برخی دیگر از اشخاص این درد بعد از آسیب دیدگی و بهبود سلامتی نیز ادامه پیدا می‌کند. و برخی از دلایل عمده و اصلی ایجاد درد مزمن عبارتند از؛

  • جراحات گذشته و جراحی هایی که سبب ایجاد درد دراز مدت شده اند.
  • مشکلات مربوط به قبل و سابقه ی بیماری که به آن دچار و مبتلا بوده اید.
  • میگرن و وجود سردرد های مختلف در افراد
  • آرتروز و آسیب های مفصلی 
  • آسیب عصبی و به وجود آمدن اختلال در عملکرد سیستم ارسال پیام های الکتریکی عصبی
  • عفونت هایی که باعث به وجود آمدن درد شدید میگردند.
  • فیبرومیالژیا: حالتی است که در آن افراد درد مزمن عضلانی را در سراسر و تمام بدن خود احساس می‌کنند. و حس غلبه ی این درد را در تمام بدن خود لمس میکنند.

علائم

درد های مزمن می‌توانند از مقدار خیلی کم و خفیف شروع و آغاز شده و تا حد خیلی شدید پیش برود. این درد می تواند مدت ها در بدن ادامه داشته و باقی بماند. 

از علائم و نشانه هایی که سبب به وجود آمدن و تشکیل درد مزمن می شوند و یا آن را تشدید میکنند، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد؛

  • درد کسل کننده و طولانی مدت
  • گزگز کردن ناحیه ی درد 
  • سوزش در ناحیه ای که سبب ایجاد و تشکیل درد میشود.
  • تیر کشیدن و بروز علائم اینچنین
  • فشرده و منقبض شدن ناحیه ی مورد آسیب و صدمه واقع شده
  • سفت و سخت شدن منطقه درد
  • حالت از کار افتادن عضله و یا مفصلی که درد های مزمن آن را فرا گرفته اند.

با این حال گاهی اوقات این درد دراز مدت و بسیار شدید با چندین علائم و نشانه همراه است مانند؛

  •  احساس خستگی زیاد و بیش از حد در بدن شخص صدمه دیده و دچار آسیب شده
  •  مشکلات مربوط به خواب و تغییرات زمان استراحت و به هم ریختن آن
  •  تغییرات خلق و خو و رفتار در فرد دچار درد شدید، طولانی مدت و مزمن
  •  ضعف در بدن
  •  کمبود انرژی و توان

درد مزمن سلامت روان شما را تحت الشعاع قرار می دهد.

درد طولانی مدت و مزمن می تواند موجب اختلال در زندگی روزمره و عادی شما شود و شما را از انجام کارهایی که انجام می دادید و یا قصد انجام دادن آنها را دارید باز می‌دارد. و این عامل می‌تواند بر حس اعتماد به نفس شما تاثیر گذاشته و موجب ایجاد لطمه به آن شود. و در شما احساس عصبانیت، افسردگی، اضطراب و ناامیدی را به وجود آورد. ایجاد ارتباط میان احساسات و درد مزمن شما می تواند منجر به ایجاد و تشکیل یک چرخه شود.

به این صورت که زمانی صدمه دیدید و دچار لطمه بدنی شدید، احساس افسردگی بیشتر و افزون تری شما را فرا می‌گیرد و این موضوع می‌تواند میزان شدت درد را بسیار بیشتر کرده و آن را بدتر کند. پیوند و ارتباط در میان افسردگی و درد مزمن نیز به همین منوال و همین صورت است. به این دلیل پزشکان و متخصصان درمان و معالجه غالباً در بیشتر موارد از داروهای ضد افسردگی به عنوان یک درمان مفید و موثر در کنار درمان دردهای مزمن استفاده می‌کنند.
این داروها بسیار مناسب بوده و علاوه بر تسکین درد عضلانی شخص صدمه دیده می‌توانند فشارهای عصبی و عاطفی ناشی از آن را هم کم کرده و بهبود دهند. درد طولانی مدت و زیاد همچنین می‌تواند موجب به وجود آمدن اختلال در خواب گردد. و استرس افراد را زیادتر کند، در نتیجه هم کمبود خواب و نداشتن خواب کافی در طول استراحت و هم افزون بودن استرس بیشتر می‌تواند سبب تقویت احساس درد مزمن و طولانی مدت شود.

برای درمان درد مزمن کمک بگیرید.

در صورتی که دچار صدمه و آسیب شده اید و به نظر نمی رسد که اوضاع تان بهبود یابد و بهتر شود، بایستی به یک متخصص درد برای مراقبت های اولیه مراجعه کنید. آنها میتوانند شما را در جهت بهبود سریعتر و درمان موثر امداد و یاری کنند. بنابراین درد مزمن نباید شما را از ادامه فرآیند زندگی عادی خود باز دارد. برخی از گزینه ها و موارد مانند درمان‌های پزشکی، آرامش روحی و روانی، انجام فیزیوتراپی، طب سوزنی و یا تغییر دادن سبک زندگی مثل داشتن خواب کافی و یا ترک کردن سیگار در تسریع بهبودی دردهای عضلانی و مزمن موثر و تاثیرگذار هستند.

‫0/5 ‫(0 نظر)
اشتراک گذاری مطلب: