درمان زانو درد با روشهای غیر جراحی
آرتروز زانو، از شایعترین موارد آرتروز است. با این که این بیماری بیشتر در سالخوردگان دیده میشود اما در موارد خاص، گاهی جوانترها را نیز درگیر میکند.
هیچ درمان قطعی برای آرتروز وجود ندارد اما راههای زیادی برای جلوگیری از پیشرفت سریع این بیماری و فعال ماندن افراد مبتلا توصیه میشود که در این نوشته و وبلاگهای بعد آنها را برای شما توضیح میدهیم.
از درمانهای غیرجراحی کنترل آتروز زانو، تقویت عضلات پا و کاهش وزن است. هر یک کلیو وزنی که فرد کم میکند مساوی است با وارد شدن شش بار فشار کمتر به زانو در حین فعالیت. به همین دلیل است که افراد چاق زودتر از هم سن و سالهای لاغرترشان به آتروز مبتلا میشوند.
تقویت عضلات پا به خصوص عضلات چهار سر زانو یکی از ضروریترین راههای مبارزه با پیشرفت آرتروز محسوب میشود. عضلات اطراف زانو در واقع حکم جذبکنندههای فشار را دارند و از درگیر شدن بیش از اندازه مفاصل در حین فعالیتهای روزانه و یا ورزش جلوگیری میکنند. بنابر این هر چه قدر عضلات چهار سر زانو قویتر باشند، فشار بیشتری از مفصلهای آسیبدیده برداشته میشود.
یکی از مشکلاتی که آرتروز به وجود میآورد، درد زیادی است که گاهی قدرت حرکت را از فرد میگیرد. به همین دلیل افراد مبتلا به آرتروز به تدریج فعالیت بدنی و حرکتیشان را کم میکنند که نتیجهاش ضعیف شدن عضلات و در نتیجه بدتر شدن وضعیت بیماری است. به همین دلیل ورزش و فعالیت بدنی نباید از برنامه روزانه این افراد حذف شود.
در وبلاگ بعد به طور کامل ورزشها و حرکات بدنی مفید مخصوص افراد مبتلا به آرتروز زانو را برای شما توضیح میدهیم.
منابع:
- http://orthoinfo.aaos.org/topic.cfm?topic=a00212
- http://www.pamf.org/